Hospodársky denník
USD41,682 Sk
EUR42,989 Sk
CHF26,828 Sk
CZK1,186 Sk
  Utorok  23.Novembra 1999
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Projekt pre pekárov i mäsiarov


Podľa predbežných informácií uplatňovanie európskeho modulu o systéme kontroly hygieny potravín (HACCP) zapríčiní mnohým podnikateľom veľa starostí. Slovenský živnostenský zväz (SŽZ) sa preto zúčastnil v rámci programu EÚ Leonardo da Vinci na tomto projekte, ktorý je súčasťou Potravinového kódexu. Hoci systém kontroly sa týka výroby všetkých pokrmov a potravinárskych výrobkov, medzinárodný projekt sa zameral na tri vybrané remeslá — pekárske, cukrárske a mäsiarske. Vzorový projekt okrem iného obsahuje vzorovú príručku, ktorá opisuje výrobu a upravuje schémy kritických miest, v ktorých môže dôjsť k porušeniu hygienických predpisov. Na základe príručky si môže podnikateľ vybudovať celý systém kontroly hygieny potravín. Projekt môže slúžiť aj ako východisko pre ostatné potravinárske podniky. (kom)

Amsterdamoblačno8
Aténypolooblačno22
Belehradoblačno-2
Berlínzamračené2
Bratislavaveľká oblačnosť1
Bruseloblačno9
Budapešťzamračené0
Bukurešťpolooblačno8
Frankfurtsneženie-1
Helsinkisneženie-3
Istanbuldážď17
Kodaňzamračené3
Kyjevdážď4
Lisabonoblačno12
Londýnveľká oblačnosť7
Madridpolooblačno10
Milánooblačno4
Moskvazamračené-7
Oslozamračené0
Parížoblačno5
Prahaoblačno3
Rímpolojasno14
Sofiaoblačno8
Štokholmzamračené0
Varšavaoblačno0
Viedeňveľká oblačnosť1
Záhrebpolojasno2
Ženevasneženie0

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.