Hospodársky denník
USD43,768 Sk
EUR45,316 Sk
CHF28,331 Sk
CZK1,238 Sk
  Streda  30.Júna 1999
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Vyvážená výživa


Akcent na ekologickú výrobu
Z X. cransmontanského fóra sme včera uverejnili časť z vystúpenia ministra pôdohospodárstva P. Koncoša, dnes sme vybrali niektoré myšlienky prezidenta Taurisu Rimavská Sobota Ladislava Sedmáka. Spoločnosť Tauris vznikla privatizáciou štátneho podniku Mäsový priemysel v roku 1992. Z mäsokombinátu regionálneho významu sa podarilo spoločnými silami zamestnancov a vedenia vybudovať moderný mäsokombinát. Mäso je spoločným menovateľom všetkých ôsmich dcérskych spoločností holdingu Tauris a vytvára prepojený kruh ľudí, financií a tovaru, od prvovýroby cez dopravu až po maloobchod. V roku 1998 Tauris dosiahol obrat 2,824 mld. Sk. Je piatou najväčšou potravinárskou firmou na Slovensku a na trhu s mäsom dosahuje 12-percentný podiel. Mesačne vyrobí 860 ton mäsových špecialít a spracuje 830 ton bravčového a hovädzieho mäsa. V holdingovej spoločnosti pracuje 1300 zamestnancov. Výrobný program predstavuje vyše sto druhov mäsových výrobkov a stále ho inovujeme v snahe vyhovieť požiadavkám našich zákazníkov a zdravým trendom vo výžive. Tento zámer plníme znižovaním tukovosti pri vybraných druhoch výrobkov, zvyšovaním koncentrácie bielkovín pridávaním kvalitnej sójovej bielkoviny a ponukou výrobkov vhodných na bezlepkovú diétu. Racionálnym osviežením nášho sortimentu minulý rok bola kolekcia výrobkov z morčacieho mäsa. Využívaním vákuového balenia ponúkame náročnému spotrebiteľovi kvalitu s predĺženou trvanlivosťou za prísnych hygienických podmienok. Integráciu ekologických dimenzií do ekonomiky spoločnosti považujeme za nevyhnutnú. Základnými ukazovateľmi ekologickej stratégie sú inovácia, kooperácia komunikácia. V mene filozofie trvalo udržateľného života (sustainable development) sa zaoberáme myšlienkami „vyrábať nielen dobré výrobky“, ale aj „vyrábať výrobky dobre – ekolologicky“. Dôkazom nášho vzťahu k životnému prostrediu je rekonštrukcia chladiaceho zariadenia a rozvodov. Využívaním ekologicky neškodnej chladiacej zmesi – glycolu sme znížili celkový objem čpavku v chladiacich zariadeniach mäsokombinátu o 60 percent (z pôvodných 6 ton čpavku na 2,4 tony). Vlastná čistiareň odpadových vôd zabezpečuje mechanické prečistenie všetkých odpadových vôd (vrátane flotácie a okysličovania). (r)

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.