Hospodársky denník
USD49,51 Sk
EUR43,378 Sk
CHF28,84 Sk
CZK1,249 Sk
  Štvrtok  14.Decembra 2000

Aj varenie je kumšt

Vedeli by o tom dlho rozprávať renomovaní znalci a vychýrení majstri. Ak sa však hodláte vydať na takúto cestu aj vy, vedzte, že to nie je práve najjednoduchšie, a tak ako každé majstrovstvo, aj to kulinárske potrebuje vedomosti, zručnosť i prax. A vraj aj predovšetkým kus srdca a fantázie. Bez nich by to totiž vôbec nešlo.

Nejeden psychológ radí prepracovaným podnikateľom ako príjemnú a efektívnu relaxáciu práve pokusy s vareškou - takže máte príležitosť popasovať sa so svojou únavou i depresiou. Vhodným pomocníkom bude sympatické čítanie z vydavateľstva Perfekt Kuchárska kniha našej mamy. Zostavil ju pre potešenie i úžitok Ivan Drobný a vznikala od začiatku tridsiatych rokov do konca rokov osemdesiatych. Väčšinu receptov tvoria tie, ktoré si zapisovala jeho mama, ďalšie sú z kuchýň našich starých mám. Pri ich čítaní si iba potvrdíte, že tí naši predkovia sa správali oveľa rozumnejšie ako my.

Takže, vážení, ak chcete byť na svojich postoch nielen úspešní, ale aj vo vynikajúcej kondícii s množstvom kreatívnych nápadov, potom vyskúšajte receptúru na vyprážanú tekvicu - o tejto plodine totiž vedci nedávno vyslovili zaujímavé závery - jej konzumácia pánom výrazne pridáva na mužnej sile i nápaditosti.

(buj)

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.