Hospodársky denník
USD43,35 Sk
EUR41,512 Sk
CHF26,115 Sk
CZK1,167 Sk
  Štvrtok  30.Marca 2000

Dobrú chuť si povedia v Paríži


Ako predvedieme na francúzskom SIAL-e naše potraviny?
Pozvať slovenských výrobcov potravín na medzinárodný potravinársky salón SIAL 2000, ktorý sa bude konať 22. - 26. októbra v Paríži, prišiel do Bratislavy jeho riaditeľ pre medzinárodnú účasť J.-J Chaumet. Veľtrh SIAL, ktorý sa od svojho založenia v roku 1964 výrazne profiloval ako medzinárodný napriek tomu, že sa koná v neoficiálnom hlavnom meste gastronómie, očakáva v tomto roku viac ako 130-tisíc návštevníkov, profesionálov z oblasti potravinárskej výroby a stravovania. J. Chaumet upozornil na to, že veľtrh neorganizujú iba pre veľké nadnárodné potravinárske koncerny, pretože až tri štvrtiny potravinárskych produktov pochádza z malých a stredných firiem, ich účasť je teda žiaduca. Výrobcovia potravín majú možnosť zúčastniť sa na veľtrhu buď samostatne a vystavovať v jednej z 13 produktových skupín, alebo v rámci národného či regionálneho pavilónu. Po skúsenostiach z predchádzajúceho SIAL-u v roku 1998 (periodicita veľtrhu je dvojročná) sa pripravuje aj teraz spoločná účasť slovenských potravinárskych firiem. Podrobné informácie možno získať v Trenčianskej regionálnej komore (zk)
Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.