Hospodársky denník
USD49,269 Sk
EUR43,261 Sk
CHF29,608 Sk
CZK1,301 Sk
  Piatok  23.Novembra 2001
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Otestujte chute Talianska

Nové produkty na workshope v Bratislave

Kto by nepoznal pravé talianske špeciality, cestoviny, syry a omáčky, omamné víno a olivy či lahodnú kávu a zvádzajúce cukrovinky? Získali si srdcia, najmä však chuťové bunky na celom svete, Slovensko nevynímajúc. Pravda, v mnohom je to pre Taliansko dar prírody - výškovej, morfologickej, geologickej a klimatickej rozmanitosti územia Apeninského polostrova. No je to aj plod talianskej histórie. Aj preto sa Taliansky úrad pre zahraničný obchod (I.C.E.) v spolupráci s Talianskym veľvyslanectvom v SR rozhodol na svojom pondelkovom workshope v Bratislave priblížiť slovenským partnerom chute Talianska.

„Napriek tomu, že pozorujeme v posledných rokoch v obchodoch a reštauráciách na Slovensku veľmi veľa talianskych potravinárskych produktov a zároveň aj záujem obyvateľstva o ľahké, no pritom veľmi zdravé zloženie stravy stredozemnej oblasti, účelom workshopu je ukázať aj produkty, ktoré zatiaľ na slovenskom trhu chýbajú, resp. nie sú úplne bežnými a dostupnými pre slovenského zákazníka.“ Ako ďalej spresnil riaditeľ I.C.E. Roberto Minio, na workshop pod názvom Chute Talianska pozvali 22 talianskych spoločností, aby v hoteli Carlton pre zúčastnených slovenských partnerov - zástupcov najznámejších reštaurácií, obchodov a dovozcov pre obchodné reťazce a supermarkety na Slovensku, ako aj odborníkov z potravinárskeho sektora, prezentovali chute jednotlivých výrobkov. Pozvaných je dvesto slovenských účastníkov, dodal R. Minio. Ako však poznamenal, workshop nedá odpoveď na to, ako chutné talianske jedlá pripraviť. K tomu by však mala pomôcť podľa riaditeľa I.C.E. kniha talianskych receptov, preložená do slovenčiny, ktorá je pripravená pre účastníkov. Rovnako aj menný zoznam s aktivitami jednotlivých talianskych firiem zúčastnených na workshope, aby slovenské subjekty mohli nadviazať užšiu spoluprácu (kontakt: bratislava.bratislava@ice.it).

Slávka Blazseková

Počasie

Dnes bude premenlivá, na juhu zmenšená oblačnosť. Početné snehové prehánky, na severe miestami aj trvalejšie sneženie. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na severe miestami okolo nuly. Západný až severozápadný vietor 4 až 8 m/s, na horách a v nárazoch aj na juhozápade okolo 15 m/s, na východe slabý premenlivý vietor. Na horách vo výške 1500 m -7 stupňov.V sobotu bude prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach snehové prehánky. Nočná teplota 0 až -4, v dolinách okolo -6, denná teplota -1 až 3 stupne. V nedeľu bude premenlivá veľká oblačnosť so snehovými prehánkami. Nočná teplota -2 až -6, v horských dolinách okolo -8, denná teplota -1 až 3 stupne.Slnko vyjde zajtra o 7.14 a zapadne o 16.03 hod.

Amsterdamdážď6
Atényzamračené13
Belehraddážď4
Berlíndážď2
Bratislavazamračené3
Brusel polooblačno3
Budapešťjasno4
Bukurešť sneženie5
Frankfurtdážď5
Helsinkidážď1
Istanbuldážď14
Kodaň polooblačno5
Kyjevzamračené2
Lisabonjasno15
Londýndážď5
Madridjasno11
Moskvasneženie-4
Oslojasno-2
Parížoblačno4
Prahapolooblačno2
Rímpolooblačno12
Sofiadážď7
Štokholmdážď0
Varšavadážď0
Viedeňzamračené3
Záhrebdážď4
Ženevapolooblačno5

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.