Hospodársky denník
USD47,761 Sk
EUR43,061 Sk
CHF29,192 Sk
CZK1,32 Sk
  Pondelok  17.Decembra 2001
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Doma sú jeden deň v roku

Dopiekli opekance na vianočné stoly

Asi päť až šesť ton opekancov poputuje na vianočné stoly v rámci stredného i východného Slovenska zo spoločnosti Tatrapeko vo Svite. Opekance s makom poznajú v jednotlivých regiónoch ako „bobáľky“, „lokše“ či „šúľance“, sú vari najrozšírenejšou súčasťou štedrovečerného jedálneho lístka. Produkciu tradičných opekancov začali v Tatrapeku s predstihom a bodku za touto sezónnou výrobou položili včera. Ostávajúce predsviatočné dni využijú na prípravu vianočného pečiva, koláčov, závinov či rolád. Spoločnosť má 170 pracovníkov a výroba v nej je prakticky nepretržitá. Vlani nepiekli iba v prvý deň vianočný. „Chlieb a pečivo sú najlepšie čerstvé. Denne nimi zásobujeme odberateľov vlastnými autami,“ povedal riaditeľ firmy Ladislav Uhlár. Tatrapeko podľa neho vyrába okrem viacerých druhov chleba a širokého sortimentu pečiva aj takmer sto druhov cukrárenských výrobkov.

(TASR)

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.