Hospodársky denník
USD48,467 Sk
EUR42,76 Sk
CHF28,867 Sk
CZK1,337 Sk
  Pondelok  31.Decembra 2001
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Piť... a čo najmenej sa opiť

Nie je dobré veriť rôznym tabuľkám, ktoré tzv. spoľahlivo určia, aké množstvo alkoholu zostáva v krvi po požití určitého druhu a množstva alkoholických nápojov. Znalci radia, že množstvo alkoholu v krvi najlepšie odbúravajú potraviny s glycidmi, teda napríklad cestoviny, ryža, sušienky, sladené a ovocné jedlá . Odporúčajú piť skôr alkoholické nápoje zo zŕn, napríklad whisky, než nápoje z ovocia ako koňak alebo slivovicu, ktoré viac útočia na nervovú sústavu. Z rovnakých dôvodov je vraj viac nebezpečné biele víno než červené.

Neverte ani tvrdeniu, že káva znižuje množstvo alkoholu v krvi. Naopak: predlžuje účinnosť alkoholu v organizme a „kávička na záver“ navyše výrazne zvyšuje jeho hladinu. Dávajte si pozor, keď budete odchádzať nad ránom zo silvestrovskej veselice: kyslík, hlavne v chlade, účinky alkoholu zvyšuje.

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.