Hospodársky denník
USD49,194 Sk
EUR43,323 Sk
CHF28,343 Sk
CZK1,26 Sk
  Štvrtok  19.Apríla 2001
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Stihli ovládnuť slovenský trh

Mrazené a chladené výrobky majú boom

Radoma Holding začala v roku 1991 ako obchodná spoločnosť a až neskôr rozšírila svoju činnosť do výrobnej sféry. Dnes vytvára jednotný obchodný systém, ktorý v 12 obchodno-výrobných kapacitách na celom území Slovenska zabezpečuje kompletnú ponuku chladených a mrazených výrobkov. Jej kapacity sú v Bratislave, Žiline, Poprade, Košiciach, Banskej Bystrici, Hurbanove, Rimavskej Sobote, Sokolovciach a v Záhorskej Vsi. Radislava Martišová z marketingového oddelenia takto reagovala na otázku pokiaľ ide výrobný sortiment.

- Stavím sa, že ste nemali ani predstavu o tom, koľko druhov výrobkov ponúkame. Za desať rokov existencie si udržiavame sortiment viac ako

500 výrobkov

s prevahou rýb a zeleniny, postavenie významného výrobcu a dodávateľa mrazených a chladených výrobkov. Spoluprácou so všetkými veľkými obchodnými sieťami, ale aj mnohými regionálne významnými predajňami a samostatnými prevádzkami dosahujeme prakticky úplné pokrytie slovenského trhu.

Čo letí v súčasnosti, na čom staviate obchodnú stratégiu v súčasnosti?

- Záujem slovenských spotrebiteľov o mrazené potraviny ustavične rastie. Tento trend súvisí predovšetkým s tým, že takto spracované potraviny - polotovary znamenajú pre domácnosť veľkú úsporu času a súčasne nenáročnú prípravu plnohodnotného pokrmu. Práve preto koneční spotrebitelia nakupujú zo sortimentu našej spoločnosti rôzne mrazené rybie výrobky - obaľované rybie tyčinky, obaľované filé, mrazené výrobky zo zemiakov, najmä hranolky a mrazenú zeleninu a zeleninové zmesi.

Spotrebiteľ sa stáva rozhľadenejším, zvyšuje záujem o vaše výrobky aj niečo iné?

- Rastúci dopyt spotrebiteľov po mrazenej zelenine, v porovnaní s dopytom po zelenine spracovanej v inej podobe, je spôsobený aj výsledkami mnohých výskumov. Tie dokazujú, že zelenina a zeleninové zmesi spracované modernou technológiou rýchlomrazenia si v tomto stave zachovávajú

pôvodnú chuť,

farbu a vysoký obsah životne dôležitých látok - vitamínov a minerálov. Len samotné zeleninové výrobky poskytujú široké možnosti použitia, nielen ako vynikajúci doplnok v podobe omáčok, príloh, šalátov, ale aj ako vhodný základ prípravy hotových jedál.

Čo obsahuje aktuálna ponuka vašich výrobkov?

- V oblasti mrazených potravín aktuálne produkované portfólio tvoria mrazené ryby (filé a morské ryby upravené) a výrobky z nich. Okrem mrazených rybích výrobkov obaľovaných, ktoré iste každý pozná, ponúkame aj mrazené morské špeciality a výrobky z nich. Ponúkame aj mrazené kuchynské polotovary a mliečne krémy. V uplynulom období sme vytvorili tri nové značky: Radoma pre mrazené ryby a zeleninu, Ryba

more zdravia,

prechladené výrobky a Piknik pre 13 druhov lahôdkových šalátov. Začiatkom roka sme zaviedli samostatnú značku pre 19 druhov mrazených mliečnych krémov. Vybrali sme ich z produkcie piatich domácich výrobcov a vytvorili sme pre ne aj nové spotrebiteľské obaly s jednotným dizajnom.

Na potravinových veľtrhoch sa zvyknú prezentovať aj novinky.

- Rozšírili sme sortiment zeleninových výrobkov o Cukrovú kukuricu a Zeleninovú zmes pod sviečkovú. Obidve sú balené v kvalitných alumíniových fóliách s hmotnosťou 350 gramov. V budúcnosti chystáme uviesť na trh výrobky z takzvaného múčneho programu a prvými lastovičkami sú knedličky s rôznymi ovocnými náplňami z produkcie Záhorskej Vsi. Medzi ďalšie novinky našej spoločnosti patria Rezy zo sleďových filiet v jogurtovej omáčke, v jogurtovej omáčke s kôprom, v jogurtovej omáčke s bylinkami a v jogurtovej omáčke s modrým plesňovým syrom Niva. Ryba Košice, náš najvýznamnejší podnik na východnom Slovensku začal úspešne predávať novú kolekciu marinovaných rybích výrobkov, ako sú Sleďové filety v chrenovej, horčicovej, pikantnej, kečupovej a kôprovej omáčke.

Ivan Klačanský

Počasie

Dnes bude v západnej polovici územia oblačno, prechodne až zamračené a miestami slabé zrážky, od 1300 m snehové. Na východe bude polojasno až oblačno a zrážky len ojedinele. Zrána lokálne hmly. Najvyššia denná teplota 12 až 16, na severe miestami okolo 10 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 stupne. Juhovýchodný až južný vietor 2 až 5 m/s. V piatok bude veľká, cez deň na juhu zmenšená oblačnosť. Na viacerých miestach prehánky alebo občasný dážď, od asi 1200 m snehové. Nočná teplota väčšinou 4 až 0 stupňov. Denná teplota 11 až 16, na severe okolo 9 stupňov. V sobotu polooblačno až oblačno a miestami prehánky, od asi 1000 m snehové. V priebehu dňa od juhu zamračené a časom dážď. Nočná teplota 3 až -1 stupeň. Denná teplota 10 až 14, na severe okolo 8 stupňov. Slnko vyjde zajtra o 5.54 a zapadne o 19.48 hod.

Amsterdamdážď7
Aténypolooblačno19
Belehradpolooblačno18
Berlíndážď6
Bratislavaoblačno12
Bruselprehánky7
Budapešťoblačno13
Bukurešťoblačno16
Frankfurtpolooblačno8
Helsinkioblačno5
Istanbuloblačno16
Kodaňoblačno7
Lisabonjasno15
Londýndážď5
Madridjasno21
Milánodážď15
Moskvadážď10
Oslodážď0
Paríždážď6
Prahaprehánky7
Rímjasno18
Sofiazamračené15
Štokholmdážď6
Varšavaoblačno12
Viedeňprehánky10
Záhreboblačno14
Ženevadážď5

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.