|
|||||||||||||||||
Pondelok 2.Apríla 2001 |
Potravinárska abecedaNové smery každé dva roky Odteraz len každé dva roky sa bude môcť odborná verejnosť na Slovensku zoznámiť s výdobytkami v gastrotechnike, chladiacej a klimatizačnej technike. K tomu dospeli organizátori veľtrhov Gastra a Alimenta Agrokomplex - Výstavníctvo Nitra. Tohoročná už 10. medzinárodná výstava zariadení pre hotely, obchod a verejné stravovanie Gastra a medzinárodná výstava potravín a potravinárskych strojov Alimenta, sa budú konať v Nitre od 3. do 6. apríla spolu so subvýstavami COBA a EMBAL. Zúčastní sa na nej 185 vystavovateľov, ktorí budú zastupovať záujmy 250 firiem. Návštevníci si budú môcť vystavené exponáty nielen prezrieť, ale bude na nich predvádzaná aj výroba potravín a jedál. Predstavia sa také renomované firmy ako Pastorkalt, Elektrolux, O-Briann, Kronen, AJ OZAP a iní. Na výstavisku nebudú len dodávatelia technologických zariadení, ale v súlade so svetovými trendmi sa na výstave zúčastnia aj profesijné zväzy pekárov, cestovinárov, cukrárov, kuchárov, barmanov, pivárov, mliekarov, výrobcov nealkoholických nápojov a chladiacej i klimatizačnej techniky. COBA, špecializovaná výstava pekárstva, cukrárstva a technológií, je najväčšou v stredoeurópskom regióne. Počas celého obdobia výstav budú súťaže, do ktorých sa v tomto roku zapájajú aj žiaci zo 14 stredných škôl v odbore kuchár, cukrár, čašník a barman. Zaujímavé budú i výsledky juniorskej súťaže O zlatú čiapku, sponzorovanú Nestlé Food Slovakia. Víťazný juniorský tím bude reprezentovať Slovensko v kuchárskom umení aj v zahraničí. Rudolfa Vallová |
|
Webmaster: webmaster@maxo.sk Design: MAXO s.r.o. |