Hospodársky denník
USD49,553 Sk
EUR43,644 Sk
CHF28,603 Sk
CZK1,262 Sk
  Pondelok  2.Apríla 2001

Potravinárska abeceda

Nové smery každé dva roky

Odteraz len každé dva roky sa bude môcť odborná verejnosť na Slovensku zoznámiť s výdobytkami v gastrotechnike, chladiacej a klimatizačnej technike. K tomu dospeli organizátori veľtrhov Gastra a Alimenta Agrokomplex - Výstavníctvo Nitra. Tohoročná už 10. medzinárodná výstava zariadení pre hotely, obchod a verejné stravovanie Gastra a medzinárodná výstava potravín a potravinárskych strojov Alimenta, sa budú konať v Nitre od 3. do 6. apríla spolu so subvýstavami COBA a EMBAL. Zúčastní sa na nej 185 vystavovateľov, ktorí budú zastupovať záujmy 250 firiem. Návštevníci si budú môcť vystavené exponáty nielen prezrieť, ale bude na nich predvádzaná aj výroba potravín a jedál. Predstavia sa také renomované firmy ako Pastorkalt, Elektrolux, O-Briann, Kronen, AJ OZAP a iní. Na výstavisku nebudú len dodávatelia technologických zariadení, ale v súlade so svetovými trendmi sa na výstave zúčastnia aj profesijné zväzy pekárov, cestovinárov, cukrárov, kuchárov, barmanov, pivárov, mliekarov, výrobcov nealkoholických nápojov a chladiacej i klimatizačnej techniky. COBA, špecializovaná výstava pekárstva, cukrárstva a technológií, je najväčšou v stredoeurópskom regióne. Počas celého obdobia výstav budú súťaže, do ktorých sa v tomto roku zapájajú aj žiaci zo 14 stredných škôl v odbore kuchár, cukrár, čašník a barman. Zaujímavé budú i výsledky juniorskej súťaže O zlatú čiapku, sponzorovanú Nestlé Food Slovakia. Víťazný juniorský tím bude reprezentovať Slovensko v kuchárskom umení aj v zahraničí.

Rudolfa Vallová

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.