Hospodársky denník
USD49,894 Sk
EUR42,19 Sk
CHF27,747 Sk
CZK1,248 Sk
  Utorok  3.Júla 2001
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Pre veľké i malé kuchyne

Vyhovieť zákazníkovi nie je pre nich problém

Uvariť nie je taký problém, ako pripraviť si všetko potrebné: ošúpať zemiaky, umyť a pokrájať alebo nastrúhať zeleninu. Ak si dnes v supermarketoch môžete kúpiť olúpané zemiaky vo vákuovom balení či rôzne druhy strúhanej zeleniny, je to z veľkej časti výsledok práce spoločnosti TLC Nitra. Dodáva zeleninové polotovary a ochutené šaláty do väčšiny veľkých obchodných sietí, zásobuje stravovacie systémy a hotely. Do predajní pri benzínových čerpadlách dodávajú najmä balíčkované ovocie a zeleninu. Myšlienka pripravovať vo veľkom kuchynsky upravovanú zeleninu sa zrodila v hlave riaditeľa Ing. Branislava Hodúla, ktorý založil spoločnosť s kapitálovou podporou holandských spolumajiteľov. Okrem toho, že firma produkuje to, čo je v zahraničí bežné, vymýšľa B. Hodúl aj receptúry prispôsobené našim chutiam. Dobre sa tiež počúvajú slová marketingovej manažérky Gabriely Drábekovej: „Nie je problém pripraviť na požiadanie akýkoľvek druh zeleniny spracovanej tak, ako si to zákazník praje.“ Pre stravovacie zariadenia takto robia napríklad na kocky nakrájanú cibuľu i papriku. Denne spracujú okolo jednej tony zemiakov a veľké množstvá ostatnej zeleniny. Pravda, ako podotýka G. Drábeková, veľa závisí aj od kvality zeleniny, pretože napríklad koncom jari býva veľa odpadu. Celá firma, to sú vlastne dve haly a 18 pracovníkov, z toho 10 vo výrobe a traja šoféri. V súčasnosti sa práve končia posledné prípravy na rekonštrukciu ďalšej veľkej haly, v ktorej by chceli začať vyrábať už v októbri. Práca v nej umožní ďalšie odbúranie ručnej práce a potrebné zvýšenie efektívnosti.

Aj keď výrobky z TLC sú chutné, osadenstvo nespí na vavrínoch. „Chceli by sme rozšíriť sortiment aj o menšie balenia šalátov pod názvom Študentský šalát,“ hovorí G. Drábeková. „A chceme zlepšiť obaly a etikety tak, aby sa nielen výrobky, ale aj to, v čom ich ponúkame prihováralo našim zákazníkom.“

Zuzana Krútka

Počasie

Dnes bude prevažne oblačno, na niektorých miestach sa vyskytnú prehánky, popoludní lokálne aj búrky. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na juhozápade pri zmenšenej oblačnosti okolo 25, na horách vo výške 1500 m 11 stupňov. Severný až severovýchodný vietor 2 až 5, na východe miestami okolo 7 m/s. V stredu bude polojasno až oblačno, miestami prehánky alebo búrky. Nočná teplota 14 až 10, denná teplota 22 až 27 stupňov. Vo štvrtok bude jasno až polojasno. Popoludní pri zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky alebo búrky. Nočná teplota 14 až 10, denná teplota 23 až 28 stupňov. Slnko vyjde zajtra o 5.00 a zapadne o 20.53 hod.

Amsterdamjasno25
Atényoblačno28
Belehradoblačno22
Berlínpolooblačno26
Bratislavajasno24
Bruselslnečno26
Budapešťpolooblačno22
Bukurešťpolooblačno24
Frankfurtjasno28
Helsinkipolooblačno24
Istanbuloblačno26
Kodaňjasno24
Kyjevoblačno24
Lisabonpolojasno29
Londýnpolooblačno26
Madridslnečno30
Moskvaoblačno24
Oslopolooblačno20
Parížjasno29
Prahajasno25
Rímjasno31
Sofiazamračené20
Štokholmoblačno22
Varšavazamračené18
Viedeňjasno24
Záhrebjasno21
Ženevajasno28

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.