|
|||||||||||||||||
Pondelok 15.Apríla 2002 |
Roviny cukruV roku 1995 chýbalo na slovenskom trhu 60-tisíc ton cukru, to znamená tretina celoročnej spotreby. Navyše mnohé obchodné spoločnosti, ktoré dostali licencie na jeho dovoz, importovali veľmi nekvalitný cukor. Toto všetko ovplyvnilo cenu cukru, ktorá sa dostala až na úroveň nad 20 Sk za kilogram pre výrobnú spotrebu. Je nelogické porovnávať súčasnú cenu s cenou v tomto historicky mimoriadnom období. Ak by sme sa riadili týmto pravidlom, tak v prvom štvrťroku 1998 dosiahla cena cukru historicky najnižšiu hranicu 10 Sk za kilogram. Prečo potom nezobrať práve túto cenu za porovnávací základ so súčasnou cenou - pýta sa Asociácia spracovateľov a spotrebiteľov sladidiel na Slovensku. Z uvedeného podľa nej vyplýva, že údaj o 0,98-percentnom indexe súčasnej ceny v porovnaní s rokom 1995, ako ho prezentovali cukrovary, je bez súvislostí. (do/tu) |
|
Webmaster: webmaster@maxo.sk Design: MAXO s.r.o. |