|
|||||||||||||||||
Utorok 14.Mája 2002 |
Experimentujte...Kedysi ktosi riekol, že ak raz prepadnete kulinárskej vášni, tak potom jednoducho už nikdy neodoláte. Súdiac podľa množstva všakovakých príručiek o varení, zdá sa, že nastal čas podrobiť toto jedinečné umenie doslova vedeckému testovaniu. A tak sa môžete dozvedieť o rôznych kuchyniach, koreniach, syroch, nápojoch a ich používaní..., skrátka známi i menej známi autori prinášajú záujemcom špecializované projekty. Labužníci pripomínajú, že sa netreba báť experimentovať, vraj iba vtedy je váš výtvor jedinečný, originálny a, samozrejme, chutný. Vydavateľstvo IKAR neponechalo nič na náhodu a svojmu čitateľovi ponúka nie práve najtradičnejšie recepty. Pštros v našej kuchyni, to je publikácia autorov V. Malíkovej a Z. Kratochvíla, v ktorej sa dozviete kdečo o týchto obrovitých operencoch, ale predovšetkým v nej nájdete mnoho zaujímavých predpisov. Dnes, keď hľadáme nové a zaujímavé druhy pokrmov, prichádza na trh naozajstná lahôdka - pštrosie mäso. Nelenili ani chovatelia, a tak už aj na Slovensku máme farmu na chov pštrosov. Delikatesa si získava čoraz viac priaznivcov, a je celkom možné, že začne konkurovať ukotkodákaným sliepkam. Pštrosačina má vysoký obsah proteínov, minerálnych látok a aminokyselín, čo je pre náš organizmus viac ako dobré. Gurmáni však vedia, že mäso z pštrosa je ako stvorené na kulinárske fajnovosti. Vraj ak chcete niekoho naozaj mimoriadne uhostiť, rozhodne by na stole nemal chýbať pokrm práve z pštrosa. Tak teda, experimentujte... (mb) |
|
Webmaster: webmaster@maxo.sk Design: MAXO s.r.o. |