Hospodársky denník
USD46,972 Sk
EUR43,722 Sk
CHF29,864 Sk
CZK1,43 Sk
  Štvrtok  30.Mája 2002

Dobrú chuť!

Postreh Zdeny Mešťanovej

Nie je problémom dať si v Bratislave „čínu“ alebo stráviť čas v „írskej krčme“. A ak si nedáme pozor, mohli by sme dopadnúť ako v parížskom predmestí, kde sme v okolí hrobky francúzskych kráľov nenašli jedinú domácu reštauráciu. Boli - grécke, turecké, marocké. Preto je sympatický projekt S chuťou po Bratislave, do ktorého sa zapojilo šesť známych bratislavských kaviarní, cukrární a reštaurácií s cieľom obnoviť staré tradície. Projekt však nemá dosah na to, aké reštauračné zariadenia sa umiestnia do niektorých tradičných priestorov. Tam, kde sme chodievali na najlepšie a najlacnejšie bryndzáky“ v Bratislave, na mieste chýrneho mliečneho baru, kde sa za posledných desať rokov vystriedali rôzne projekty, vzniká McDonald. Možno by sme ho prijali vľúdnejšie, keby sa na jedálnom lístku objavili aj domáce špeciality.

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.