Hospodársky denník
USD46,137 Sk
EUR42,208 Sk
CHF28,983 Sk
CZK1,378 Sk
  Utorok  7.Mája 2002

Kuchárske gény

Pokračujúci výskum ľudského genómu prináša stále nové, prekvapujúce výsledky. Jedným z najzaujímavejších je zistenie spoločnosti United Genomics z Kalifornie. Táto spoločnosť detekovala dvojicu génov, ktorých súčasný výskyt podmieňuje schopnosť variť chutné jedlá. Vedúci výskumného tímu Goodwin Cook zverejnil aj svoju predstavu o praktickom využití tohto objavu: genetické testy odhaľujúce gény varenia prostredníctvom označených bielkovinových markerov nájdu nepochybne využitie pri prijímaní kuchárskeho personálu do hotelov a reštaurácií, ich využitie však môže byť oveľa širšie.

(mb)

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.