Jedácky víkend na Spiši V znamení gastronomických špecialít sa ponesie jedno z podujatí Dní tradičnej kultúry 2002 na Slovensku. Akcia Pod Spišským hradom - na Spišskom salaši, ktorá potrvá až do nedele, ponúkne okrem vystúpení súborov a skupín kulinárske špeciality slovenskej a českej kuchyne. Hlavná časť programu je sústredená na nedeľu. O 14.00 hod. sa organizátori - Národné osvetové centrum a Spišský salaš, pokúsia prekonať svoj vlastný minuloročný rekord v uvarení najväčšieho bryndzového piroha na svete (meria 107 cm). Okrem pokusu o svetové prvenstvo sa uskutoční 2. ročník súťaže o Majstra piroha v jedení bryndzových pirohov. Zúčastniť sa na zápolení môže každý dospelý návštevník. Víťaz získa okrem vecných cien aj titul Majster piroh nad majstrami XXXL. Počas víkendu na Spišskom salaši stretnete nefalšovaného baču s ovečkami, zajazdíte si na jazdeckých koníkoch alebo môžete navštíviť furmanskú stanicu. Ak radi dobre jete, neobíďte tradičné jedlá spišskej kuchyne, ako sú džadky či kuľaša, ale i špeciality českej kuchyne, ktoré prídu pripraviť českí profesionáli. Jana Kaplanová
|
|