|
|||||||||||||||||
Štvrtok 10.Júla 2003 |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Víno a pekné ženyBratislavský VINOFEST 2003 Podnikatelia zo 14 krajín, ktorí sa orientujú na produkciu tých najlepších odrôd vína, si dali tento týždeň rendezvous v bratislavskom hoteli Danube, na 4. ročníku prestížnej súťažno-kontraktačnej prehliadky vín - VINOFEST 2003. Medzinárodná degustačná komisia po dvoch dňoch hodnotenia zajtra večer udelí ceny Vinofestu 2003. Priateľov dobrého vína určite poteší príležitosť ochutnať z najlepších domácich a zahraničných vín v sobotu na degustácii pre verejnosť, od 10.00 do 20.00 h. Potešia sa 164 vzorkami vín z 15 krajín sveta, ktoré budú môcť ochutnať v kongresovej sále Diamant bratislavského hotela Danube. Kvalitu vín posúdili v uplynulých dňoch tri degustačné komisie. Ako uviedol prezident Vinofestu 2003 Fedor Malík, v netradičnej diskusnej forme anonymnej degustácie sa členovia komisií zhodli na šampiónovi tohtoročnej súťaže. Stal sa ním päťputňový Tokaj Aszu, ročník 1994, z produkcie spoločnosti Tolcsva-Bor v Maďarsku. Toto víno zároveň vyhralo aj kategóriu likérových vín. Aj víťaz v kategórii bielych suchých vín je z Maďarska. Stalo sa ním Chardonnay, ročník 2002, od firmy Szöllösi Pincezset. Ďalšie dve víťazstvá putujú do Česka, do firemnej zbierky spoločnosti VinSelekt v Rakviciach. Ovenčili víno Pálava, za týmto názvom sa skrýva bobuľový výber, ročník 2000, v kategórii ostatných bielych vín a Rulandské modré barrique, ročník 2000, v kategórii červených vín. Slovenských vinárov najlepšie reprezentoval biely Hubert brut, ročník 2000, z produkcie seredskej spoločnosti Hubert J.E., ktorý zvíťazil v kategórii šumivých vín. Porota udelila aj cenu za najlepšiu vínnu etiketu, ktorú získala spoločnosť Karpatská perla a najlepší vínny lístok, ktorým sa môžu pochváliť v bratislavskom hoteli Carlton. Jozef Kunik |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Webmaster: webmaster@maxo.sk Design: MAXO s.r.o. |