|
|||||||||||||||||
Piatok 16.Januára 2004 |
Devízou je pružnosťVládnu na východe Slovenska Novú prevádzku na finalizáciu výsekového mäsa spĺňajúcu legislatívne požiadavky Európskej únie otvoril včera MäsoSpiš v Spišskej Novej Vsi. Ide o výrobu mäsa, baliareň, expedíciu a sklady. Do ich výstavby investovala spoločnosť od júna 2003 okolo 40 mil. Sk. Generálny riaditeľ Marian Užák zdôraznil, že dnešok je zavŕšením dlhodobého úsilia zaradiť sa medzi európske fabriky v potravinárskom priemysle. Podľa M. Užáka legislatíva EÚ prináša so sebou množstvo predpisov pre spracovateľov mäsa. Za najdôležitejšie označil zmeny v oblasti hygieny a návykov ľudí. MäsoSpiš v Spišskej Novej Vsi má za sebou 12 rokov existencie. Ročný obrat predstavuje 650 až 700 mil. Sk. Spoločnosť zamestnáva 275 ľudí. Vlani hospodárila so ziskom 5 až 6 mil. Sk pred zdanením. V roku 2004 plánuje vyprodukovať štyritisíc ton výsekového mäsa a približne šesťtisíc ton mäsových výrobkov, ktoré poznajú spotrebitelia predovšetkým na východnom Slovensku. Spolupracuje s obchodnými reťazcami, kam umiestňuje 25 až 40 % produkcie. Má aj vlastnú sieť predajní, čo firme umožňuje pružne reagovať na požiadavky odberateľov. MäsoSpiš investoval od roku 1999 do stavieb a technológie 240 mil. Sk. Ďalších 15 mil. Sk chce investovať v tomto roku do umyvárne áut, doplnenia vozového parku a na nákup strojného zariadenia. Vlastný bitúnok nemá. Doterajší, v Spišskej Novej Vsi, skončil činnosť v závere decembra 2003. Nespĺňal hygienické normy EÚ a investície do úpravy boli pre MäsoSpiš privysoké. Generálny riaditeľ konštatoval, že reálne odhadli možnosti a sústredili sa na finalizáciu mäsa v novej prevádzke. (TASR) |
|
Webmaster: webmaster@maxo.sk Design: MAXO s.r.o. |