Hospodársky denník
USD32,637 Sk
EUR40,822 Sk
CHF26,094 Sk
CZK1,226 Sk
  Piatok  30.Januára 2004
Archív - Tiráž - Prílohy
Vyhľadávanie
 
Titulná strana
Z domova
Podnikové spektrum
Zahranicie
Podnikateľ a štýl
Veda/Kultúra
Digitálny svet
Finančné komentáre
Šport
Poradenstvo/Servis
Inzercia
ASS
Veľtrhy a výstavy 2004
Spotrebiteľské ceny
Hospodársky klub
Zdravotníctvo













Topvar: dobrý, svetový, a predsa náš

Štyristoštyridsaťštyri vynikajúcich odborníkov pivovarníkov z Topoľčian má zásluhu

na tom, že slovenskí aj zahraniční pivári môžu vychutnať pivo, ktoré zdobí veľa medzinárodných ocenení: medzinárodný

certifikát kvality ISO 9002, 11 zlatých medailí a certifikátov SLOVAK GOLD, 8 zlatých

kosákov z Agrokomplexu Nitra, Cena Slovenbskej republiky za kvalitu, Pivo Českej republiky 2000,

Najlepšie pivo Grüne Woche Berlín 2000, Najsympatickejšia firma v roku 1999 v SR,

Výročná cena Zlatý biatec 2000 - 2001 za reprezentáciu SR v zahraničí a hospodárske

výsledky, Zlatá medaila za najlepšie licenčné pivo v Rusku – Moskva 2000.

Topvar je dnes symbolom kvality a vynikajúcej chuti, ktorou si získalo veľké množstvo

milovníkov piva doma i v zahraničí. Topvar sa varí z vybraných surovín, sladu, chmeľu

a vody. Sladovnícky jačmeň dopestujú poľnohospodári v regióne pivovaru v perfektnej

kvalite. Dlhoročná spolupráca s pestovateľmi prospieva Topvaru, poľnohospodárom i

konzumentom . Druhým predpokladom na výrobu piva je vynikajúca voda, ktorá prúdi

do pivovaru z horskej oblasti Nemečky. Samozrejme, k tomu tiež patrí fortieľ a um

pivovarníkov z Topoľčian, ktorí sa denne podpisujú na kvalite všetkých vyrábaných pív v čisto

slovenskom pivovare bez účasti zahraničného kapitálu. Podľa hodnotenia odborných komisií,

ale aj zákazníkov, Topvar pokročil v modernizácii výroby a zavádzaní špičkovej

technológie najďalej zo všetkých domácich pivovarov. Má novú modernú varňu, stáčaciu

fľaškovaciu linku od renomovaného výrobcu KHS Dortmund, novú kompletnú

technológiu kvasničného hospodárstva od firmy Laval.

Topvar investoval desiatky miliónov korún do technologicky najvýkonnejšej čistiarne

odpadových vôd, ktorá spĺňa európske parametre tretieho tisícročia.

To, že je v súčasnosti Topvar najznámejšou slovenskou značkou medzi pivármi, je zásluhou

dobrej komunikácie so zákazníkom, ktorého požiadavky na servis a kvalitu výrobkov si v

pivovare pod Tribečom kladú na prvé miesto. Toto všetko plus vysoká ambicióznosť

pivovarníkov z Topoľčian prináša Topvaru aj posilnenie pozície na trhu piva. Za situácie,

keď priemerné využitie kapacity slovenských pivovarov predstavuje len 66 percent, ide Topvar

na maximálny výkon. Po sérii modernizačných akcií do novej technológie v investičnej

hodnote viac ako pol miliardy korún, zvýšil Topvar svoju kapacitu zo 440 000 hl v roku

1998 na 600 000 hl, ktorú chce Topvar realizovať v miléniovom roku 2000.

Všetky tieto investície do novej technológie a cesta k zákazníkovi prispievajú k tomu, že

Topvar získava významné ocenenia. V januári 2000 sa pivo Topvar stalo najobľúbenejším

pivom na výstave Grüne Woche v Berlíne, keď ho 67 percent opýtaných návštevníkov

zaradilo na prvé miesto. Doslova historický úspech získal Topvar na výstave v Českých

Budějoviciach, kde pivo Topvar Milénium získalo z 37 zúčastnených značiek 1. miesto

a titul Pivo Českej republiky 2000.

V Moskve bolo licenčne vyrábané pivo Topvar v pivovare Chamoniky vyhodnotené ako najlepšie

licenčné pivo roku 2000. Treba podčiarknuť, že Topvar zvíťazil v mimoriadne ťažkej

konkurencii svetových pív nemeckých, holandských, dánskych i českých, ktoré sa v Rusku

licenčne vyrábajú. Topvar bol reprezentantom slovenského pivovarníctva na svetovej výstave

Expo 2000 v Hannoveri. Pivo Topvar a osviežujúca Topvarkofa občerstvovali aj návštevníkov

Slovenského olympijského domu na OH v Sydney.

Najväčším potešením pre pivovarníkov z Topvaru je skutočnosť, že si získal popularitu

u širokých vrstiev obyvateľstva. Je to aj tým, že pivo Topvar pomáha zabezpečovať

kultúrno-spoločenské, športové, obecné, mestské a štátne podujatia, kde ide nielen o

reprezentáciu, ale aj o dobrú pohodu pri jednom z najlepších svetových pív Topvar.

Všetkým milovníkom piva Topvar želá jeho výrobca príjemné osvieženie zaroseným

pohárom zlatého moku z mesta slovenského piva Topoľčian.

Nech pivo Topvar i v ďalšom období každý deň slúži len pre zdravie každého priaznivca a

vyznávača dobrého piva, to Vám želajú pivovarníci z Topoľčian.

Kontakt:

Topvar Topoľčany

Krušovská 2092

955 14 Topoľčany

Generálny riaditeľ:

Peter Vendelin

Tel.: (0815) 5325 026

Fax: (0815) 5326 806

Počasie

Dnes očakávame u meteosenzitívnych ľudí prevládanie zdravotných ťažkostí pri ochoreniach pohybového systému, najmä reumatického pôvodu. Častejšie sa vyskytujú bolesti hlavy (najmä pri ochoreniach krčnej chrbtice), jaziev, prípadne fantómové bolesti. Znížená je tolerancia telesnej a duševnej námahy a schopnosť koncentrácie. Zvýšený je sklon k mrzutosti, podráždenosti, depresívnym stavom, únave. Výraznejšie sú zdravotné ťažkosti pri ochoreniach srdcovo-cievneho a dýchacieho systému (anginózne bolesti, dýchavičnosť, astmatické záchvaty). Je väčší sklon k výskytu tráviacich ťažkostí a kolík (žlčníkové, obličkové). Intenzita ťažkostí je mierna. Celkovo však prevláda všeobecne nepriaznivý vplyv počasia na citlivých ľudí.Zajtra postupné zmiernenie zdravotných ťažkostí u meteosenzitívnych ľudí.(zč)

n Dnes bude oblačno až zamračené, miestami, najmä na severe, občasné sneženie. Popoludní na juhozápade postupne zmenšovanie oblačnosti. Najvyššia teplota -2 až 2 stupne. Vietor západných smerov 3 až 7, na východe južný vietor do 5 m/s. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -8 stupňov.n V sobotu bude polooblačno až oblačno, miestami občasné sneženie. Nočná teplota -3 až -8, v údoliach miestami okolo -10, denná teplota -2 až 2 stupne. n V nedeľu bude v noci prechodne oblačno, miestami snehové prehánky, cez deň prevažne malá oblačnosť. Nočná teplota -1 až -5, v dolinách okolo -7, denná teplota 0 až 4 stupne.n Slnko vyjde zajtra o 7.21 a zapadne o 16.47 hod.

 

Webmaster: webmaster@maxo.sk
Design: MAXO s.r.o.